ΕΠΑΔ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ




Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ

Αθήνα 10/3/2015.


ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

    Ακόμα μια φορά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  και σε αυτήν την ανακοίνωση (που ζητά ειρωνικά συγνώμη ) δεν ασχολείται με σοβαρότητα και ειλικρίνεια  για την σύναψη μιας αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους , αλλά προσπαθεί να υποβιβάσει με υπαινιγμούς την  έντονη δημόσια  αποδοκιμασία καθώς  και   να σπιλώσει τη συνδικαλιστική και ταξική μας δράση. Αυτό δεν το ανεχόμαστε!. Καθώς δε διαπραγματευόμαστε τη στράτευσή μας στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων των εργαζόμενων, και δε διστάζουμε να παλεύουμε ανεξάρτητα από το όποιο κόστος αυτό έχει .

Η απάντηση μας στην υποκρισία σας είναι:
Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας εργαζόμενων συνάδελφοι στη ΓΕΝΟΠ είναι δημόσιο κείμενο και δεν διαμορφώνεται εν κρυπτό και πίσω από ερμητικές κλειστές πόρτες από μια μικρή κάστα γραφειοκρατών,   όπως κάνατε εσείς. Η ΣΣΕ συνάδελφοι  πρέπει να γνωρίζετε  διαμορφώνεται με τους εργαζόμενους  και συναποφασίζετε από  τους εργαζόμενους ( που εσείς τους έχετε γραμμένους στα παλιά σας υποδήματα  ) πάντα μέσα από τα  ανώτερα  συλλογικά θεσμικά δημοκρατικά όργανα  που είναι οι Γενικές Συνελεύσεις ( που και αυτές τις έχετε γραμμένες στα παλιά σας υποδήματα).
Κάνετε αναφορά ότι είστε εκπρόσωποι των εργαζόμενων και λέτε ψέματα. 
 Οι πάσης φύσεως εκλογές που γίνονται στα σωματεία της ΓΕΝΟΠ και στην ΓΕΝΟΠ την ίδια είναι απολύτως αναγκαίες  , αλλά  οι εκλεγμένοι -και οι διάφοροι ειδικοί που αυτοί επιστρατεύουν -  παραμένουν δυστυχώς  ανεξέλικτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές και χωρίς να απολογούνται , παρά μόνο στα γραφεία της Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ( ΔΑΚΕ-ΕΑΜΕ) ,   εκφράζοντας τον πυρήνα του καπιταλισμού που είναι η αντιπροσώπευση. Άλλωστε υπογράψατε μια σύμβαση χωρίς ούτε μια συνέλευση ενός εργασιακού χώρου , όπου πηγαίνατε κάνατε ενημέρωση και αυτή στα κρυφά σαν τα φαντάσματα . Για εμάς τους εργαζόμενους ο συνδικαλισμός αλλά και η δημοκρατία περιγράφετε σε τρεις λέξεις . Κοινωνικός και εργατικός έλεγχος , διαχείριση  (κοινωνικοποίηση ) και εκλογή με ανακλητότιτα όλων όσων κατέχουν συνδικαλιστικές θέσεις που είναι η εκπροσώπηση. Λέξεις και έννοιες ξεχασμένες από την γραφείο-κρατικοποιημένη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ που την εκφράζει η αστική δημοκρατία.
Κάνετε αναφορά για την λίστα Λαγκάρτ και για  εκείνους που κατασπάραξαν οικονομικά, ξεκοκάλισαν φορολογικά τους εργαζόμενους ,  για να προστατέψουν, μια μικρή ομάδα κρατικοδίαιτων πλουσίων,  για να προστατέψουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Το ίδιο ακριβώς κάνετε και εσείς από το γενικό συνέδριο της  ΓΕΝΟΠ έως και τώρα με τον πιο αναίσχυντο  τρόπο. Ζητάτε από τους εργαζόμενους την παρακράτηση  3,65€ τον μηνά που θα αποδίδετε στην  ΓΕΝΟΠ για να εξοφλήσει το δάνειο των 500.000+300.000=800.000 € . Επιβάλλοντας ως τρόικα ένα νέο μνημόνιο και εσείς στου εργαζόμενους , προκειμένου να εξυπηρετηθούν  τα χρέη και να παραγραφούν οι αστικές και ποινικές συνέπειες των δικαστικών διώξεων που έχουν ασκηθεί εναντίων μελών της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ. Ο συνδικαλισμός  που ασκείτε στη ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να δώσει καμία λύση απέναντι στην κρίση των μνημονίων γιατί  η γραφειοκρατία σας και η ίδια η ΓΕΝΟΠ  είναι μέρος του προβλήματος που προκάλεσε την κρίση. 
Κάνετε λόγο επίσης  και για ηθική. Να σας θυμίσουμε κύριοι της ΓΕΝΟΠ ότι είναι υπόθεση καταδικασμένη εκ των προτέρων  όταν ασκείτε  συνδικαλισμό με αφηρημένα συνδικαλιστικά κριτήρια.  Η συνδικαλιστική ηθική πηγάζει μέσα από τον συνδικαλισμό και είναι μια από της λειτουργίες  του. Μόνο ένας συνδικαλισμός που εξυπηρετεί ένα μεγάλο ιστορικό  γεγονός , τους εργαζόμενους ,την κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει μεθόδους και δράσεις ηθικά  ανεπίληπτες. Διαφορετικά και αντίθετα όταν  πέφτει το επίπεδο των πολιτικών και συνδικαλιστικών επιδιώξεων αναπόφευκτα φτάνετε  στην συνδικαλιστική ηθική παρακμή. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ.
       Επίσης και η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ κάνετε λόγο για μια συμφωνία ΣΣΕ μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων.  Ξεχνάτε η αδιαφορείτε , πιστοποιώντας έτσι  τη συντεχνία σας , ποιος είναι ο ιδιοκτήτης μας και εργοδότης μας . Ιδιοκτήτης μας και εργοδότης μας δεν είναι ούτε η ΔΕΗ ούτε το ΥΠΕΚΑ ούτε το ΥΠΟΙΚ. Ιδιοκτήτης και εργοδότης μας είναι αυτή που κάθονται στις ουρές της εμπορίας περήφανα  για να κάνουν διακανονισμό με  το πενιχρό περισσευούμενο  υστέρημα τους , είναι αυτοί που κάθονται περήφανα στις ουρές για να πληρώσουν ανά δυο μήνες  κάνοντας αιματηρές θυσίες περικοπών από την διαβίωση τους από τα φάρμακα τους από τα δάνεια τους  ακόμα και από το χαρτζιλίκι ( παππούδες ) στα εγγόνια  τους ,είναι τα 300.000 νοικοκυριά , είναι όλοι αυτοί που για ένα κομμάτι ψωμί ορμάνε στους κάδους σκουπιδιών , είναι όλοι αυτοί που για ένα ψεύτικο επίδομα της ντροπής  στέκονται καρτερικά και περήφανα στις ουρές των ανέργων είναι όλη η κοινωνία των προλετάριων που εσείς με ένα τροφείο δουλοπρέπειας και υποτελείας μας ντροπιάσατε σε όλη την οικουμένη . Δώσατε τροφή στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να ασχοληθούν με τις προσφιλές  συνήθειες τους που είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός , και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης .  Σας  αξίζουν συγχαρητήρια.    
 Κάνετε λόγο επίσης για 3-4 εσωτερικές φωνές που ενώθηκαν  με τις φωνές των ΜΜΕ ακολουθώντας διαφορετικό δρομολόγιο. Το δικό μας δρομολόγιο καθώς και η συνδικαλιστική μας πορεία είναι ξεκάθαρη και  συγκεκριμένη. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως γιατί δεχόμαστε αυτήν την ανελέητη επίθεση και ως ΕΠΑΔ ΕΤΕ/ΔΕΗ αλλά και ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ και ο λόγος για εμάς συνάδελφοι είναι απλός:
«ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ»
Μας φοβούνται γιατί στεκόμαστε εμπόδιο στην διαπλεκόμενη λειτουργιά τους με την εργοδοσία.
Μας φοβούνται γιατί στεκόμαστε εμπόδιο στον ιδιότυπο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και στην ανιαρή συμμαχία τους.
Μας φοβούνται γιατί αποκαλύπτουμε συνεχώς και διαρκώς ότι πίσω από τον υποτιθέμενο «ταξικό συνδικαλισμό» δεν κρύβετε τίποτε άλλο παρά μόνο η προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν την «ταμπέλα» της ΓΕΝΟΠ για να κατηγορούν όποιον είναι αντίθετος με τις ξεπουλημένες απόψεις τους και όποιον αντιστέκεται στα σχεδία  της εργοδοσία την ίδια ώρα που οι ίδιοι πίσω από τις κλειστές πόρτες συναλλάσσονται με αυτήν και ξεπουλούν τα όνειρα και τις ελπίδες των εργαζόμενων στο όνομα προσωπικών συμφερόντων.            
  Εμείς δε θέλουμε τέτοια συνενοχή και τέτοια σιωπή
Ας ψαρέψουν στα θολά νερά της διάσπασης της διαπλοκής και της συναλλαγής με την εργοδοσία
Μόνο ταξική συμπεριφορά δεν έχουν ,το ταξικό τους ένστικτο έχει πια εξατμιστεί μπρος στα προσωπικά συμφέροντα τους. Μόνο να μη μιλάνε στο όνομα της εργατικής τάξης , αλλά στο όνομα μιας συντεχνιακής γραφειοκρατικής κάστας που την χρειάζονται και τη χρησιμοποιούν για να έχουν λίγους ψήφους και τίποτα άλλο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ΔΕΗ δημόσια υπό τον έλεγχο των εργαζόμενων και πάντα θα απαιτούμε αυτοκάθαρση στις γραμμές του συνδικάτου από όλους τους διαπλεγμένους των οποίων η συμπεριφορά δίνει τροφή για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου