ΕΠΑΔ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΔΗΜΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ


Αθήνα 6/12/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ.

Την ώρα που τα 1/3 της κοινωνίας μας, μετρά πληγές, τις πληγές που σκόρπησε η αντιλαϊκή μανία των μνημονίων, είναι απάνθρωπο και αντικοινωνικό στο όνομα της όποιας «μικρής ή μεγάλης οφειλής», να εκτελούνται και μάλιστα κατά συρροή, εντολές διακοπής ρεύματος.

Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες μας, βιώνουν τον όλεθρο της ανεργίας, της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης, είναι πράξη που ξεπερνά τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας, η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Είναι κοινωνικός κανιβαλισμός, να αφήνεται στο σκοτάδι, ο φτωχός, ο άνεργος, ο μικροσυνταξιούχος και ο κάθε ανήμπορος πολίτης, που αντικειμενικά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Το ρεύμα δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι κοινωνικό αγαθό - πρώτης και ζωτικής ανάγκης - για όλους τους πολίτες και βασική προϋπόθεση για την επιβίωση, ιδίως των οικογενειών με αρρώστους, με παιδία και με ηλικιωμένους, που δεν χωρά κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε Επιχείρηση, είναι δημόσιος κοινωφελής Οργανισμός, που φτιάχτηκε  με το υστέρημα του φτωχού έλληνα πολίτης, για να υπηρετεί τις ανάγκες τις κοινωνίας. 

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν αδίκως στοχοποιηθεί στο παρελθόν από τα καθεστωτικά ενεργούμενα της κυβερνομιντιακής παραπληροφόρησης, ως «συντεχνία». Ωστόσο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την πρακτική τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν αποτελούν «μια ξεκομμένη συντεχνία», που πασχίζει μόνο για το στενό μικροσυμφέρον της.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί - που αν και λοιδορούμενοι - ανέδειξαν πρώτοι την κοινωνική διάσταση του δημόσιου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί  που επεσήμαναν σε όλους τους τόνους τις ολέθριες κοινωνικές συνέπειες που συνεπάγονται οι διαδοχικές αυξήσεις στη τιμή της κιλοβατώρας. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί - που σε πείσμα των επιθέσεων κοινωνικού αυτοματισμού - εναντιώθηκαν στη  είσπραξη από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των κεφαλικών φόρων (ΧΑΡΑΤΣΙ).   

Τα κροκοδείλια δάκρυα που υποκριτικά και προσχηματικά ρίχνουν σήμερα τα φερέφωνα της διαπλεκόμενη μιντιοκρατίας, για τα χιλιάδες αποκλεισμένα, άπορα και φτωχά νοικοκυριά που καταδικαστήκαν να ζουν στο απόλυτο σκοτάδι,  «δικαιώνουν εν μέρη τις κραυγές αγωνιάς» του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΔΗΜΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, που βάλλεται από το αντικοινωνικό μένος και την ανελέητη ανθρωποκτόνο επιδρομή των ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ.

Σήμερα που το 1/3 της κοινωνίας μας ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχιας, σήμερα που η εργατική τάξη στο σύνολο της οδηγείται στο κοινωνικό περιθώριο, έχουμε ιερό χρέος να βρεθούμε στο πλευρό των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να αντισταθούμε στην κοινωνία της φτώχιας της εξαθλίωσης, της επαιτείας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Καλούμε της Ομοσπονδία και κυρίαρχα την ΕΤΕ/ΔΕΗ, ως ταξικά συνδικάτα που σέβονται την αποστολή τους, τούτη την ώρα που βάλλονται βάναυσα οι δημοκρατικοί θεσμοί και κάθε έννοια δικαίου, να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς Φορείς και τα κινήματα να στρατευθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην κόβεται το ρεύμα στους χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας.

Την ώρα που η κοινωνία καταρρέει και οδηγούμαστε σε ανθρωπιστική κρίση, αποτελεί χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος να παρέμβει και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που  ασφυκτιούν κάτω από την μπότα της νεοφιλελεύθερης επέλασης.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, άλλα και το σύνολο της εργατικής τάξης δεν αποδέχονται και αντιστρατεύονται στη πράξη τις πολιτικές αναλγησίας που εξοντώνουν και φτωχοποιούν την κοινωνία..





2 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ...ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ 300 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΟΝ ΜΗΝ Α... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ... ΕΠΟΜΕΝΩΣ .. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ????!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή