ΕΠΑΔ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/11/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                                  
ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

 Η επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των δυνάμεων κατοχής, απέναντι στους εργαζόμενους τους ανέργους και τους απόμαχους της εργασίας συνεχίζεται αμείωτα, ανελέητα και χωρίς ηθικούς φραγμούς .

Είτε τα μέτρα είναι οριζόντια, είτε κάθετα, είτε διαγώνια, είτε διορθωτικά, το μόνο σίγουρο και βέβαιο είναι πως θα βασιστούν και θα στηριχτούν για άλλη μια φορά στα κεφάλια, στις πλάτες, στα κόκκαλα της εργατικής τάξης της χώρας μας .

Αυτό που ζητάνε  επιτακτικά οι σύγχρονοι σταυροφόροι του Δ.Ν.Τ και Ε,Ε από τους ντόπιους υπάκουους ημέτερους, είναι το αίμα, τον πόνο και τον θάνατο των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι, Την ώρα και την στιγμή που η κυβέρνηση προσχηματικά ονομάζει τα μνημονικά βάρβαρα μέτρα (κινητικότητα, μεταθετότητα, απολύσεις) εξωρθολογιστικά μέτρα, το πάρτι στον ΑΔΜΗΕ καλά κρατεί .

Την ώρα και την στιγμή που η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι μέσα από τα μνημονικά βάναυσα μέτρα κατόρθωσε και εξόντωσε τις απίστευτες σπατάλες, τις παράνομες προμήθειες και τις ρεμούλες του Δημοσίου, το πάρτι στον ΑΔΜΗΕ συνεχίζετε.

Την ώρα και τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει κάτω από την μπότα των κατακτητών, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στον ΑΔΜΗΕ σιωπηλά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και λόγους, προσλαμβάνει ημέτερους με τα χρήματα των δοκιμαζόμενων καταναλωτών και φορολογούμενων της χώρας μας .

Εμείς απλά του  θέτουμε τα ερωτήματα :
Κύριε Διευθύνοντα,

·         Ποιος ο λόγος να προσλάβετε πέντε (5) ειδικούς εξωτερικούς  συμβούλους,  αδρά αμειβόμενους, με έγκριση της πλειοψηφίας του Δ.Σ, με την αμέριστη στήριξη, για άλλη μια φορά, της ψήφου του εκπρόσωπου των εργαζόμενων ;
·         Δεν έχει ο ΑΔΜΗΕ στελέχη ικανά και άξια σε επίπεδο πανεπιστημιακής γνώσης να σας βοηθήσουν στο δύσκολο έργο του ξεπουλήματος, μιας και οι δικές σας γνώσεις είναι χαμηλότερης στάθμης ;

Να σας θυμίσουμε ότι αυτά τα  στελέχη πριν λίγο καιρό δημιούργησαν την εταιρεία σε συμμόρφωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2009/72 χωρίς να χρειαστεί την βοήθεια εξωτερικών παραγόντων .

Δεν τους προτιμάτε γιατί δεν τους έχετε εμπιστοσύνη ;
Δεν τους προτιμάτε γιατί δεν τους ελέγχετε ;
Ποιος θα επωμιστεί το οικονομικό  κόστος αυτής της επιλογή σας ;
Μήπως θα τα βάλετε εσείς από την τσέπη σας ;
Οι προσλήψεις γίνονται με την ανοχή των πολιτικών σας προϊσταμένων ;

Το πάρτι της σπατάλης όμως συνεχίζετε και τελειωμό δεν έχει .Δημιουργείτε νέο κλάδο στη ΔΣΣΜ για να εξυπηρετήσετε προσωπικούς σας φίλους, με στενά κομματικά κριτήρια, που εξυπηρετούν με την σειρά τους  τα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας  ένα ακόμα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος για τον ΑΔΜΗΕ .

Δημιουργείτε έναν ακόμα κλάδο που τον προτείνει και τον στηρίζει ψυχή και σώματι ο αντιπρόσωπος των εργαζόμενων και εκπρόσωπος του εαυτού του, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που τυχαίνει με την δική σας κάλυψη, να ασκεί ακόμη τα υπαλληλικά του καθήκοντα και να αμείβετε και ως διευθυντής.

Την στιγμή που στο συρτάρι σας έχετε πλήθος από γνωματεύσεις και εκθέσεις νομικών προσώπων που δηλώνουν το παράνομο - ασυμβίβαστο της διαδικασίας, για την διπλή θέση εργασίας που κατέχει, την διπλή αμοιβή που λαμβάνει, ειδικά σε περίοδο κρίσης (να θυμίσουμε ότι και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ήταν μέλος και του Δ.Σ της ΔΕΗ και μετά από καταγγελίες παραιτήθηκε).
Καλύπτοντας και συνηγορώντας για το ασυμβίβαστο και τα αντικρουόμενα συμφέροντα που απορρέουν από την θέση του διευθυντή.

Τελικά ποιος  πουλάει  εκδούλευση σε ποιον ανάμεσα σας;
Τελικά τι συνδιαλλαγή και ποια συμφέροντα σας συνδέουν ;

Την ώρα  και την στιγμή που η χώρα μας βιώνει την κρίση, με τις περικοπές των μισθών και τους ανέργους να κάνουν ουρά για ένα επίδομα φτώχειας, εσείς κ. Δ/ντα με συμπεριφορά κρατικού μανδαρίνου συνεχίζετε τον χορό  της σπατάλης .

Ο ΑΔΜΗΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Αυτό που μας κάνει εντύπωση, αλλά δικαιολογείτε απόλυτα, με την πιο πάνω συμπεριφορά σας,  είναι η σοβαρή προσπάθεια που κάνετε για να δημιουργήσετε έναν ΑΔΜΗΕ κατ΄ εικόνα και ομοίωση σε οργάνωση και σχεδιασμό με τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, για το πιο εύκολο και γρήγορο ξεπούλημα .

Έναν ΑΔΜΗΕ προτεκτοράτο της Ν.Δ και υποδουλωμένο στα κομματικά συμφέροντα των στελεχών που έχετε δίπλα σας, αλλά και του αντιπροσώπου των εργαζόμενων που ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ .

Γνωστός άλλωστε και για  την υπόθεση της Τρίπολης . Γνωστός άλλωστε για τις φιλότιμες, συνεχόμενες προσπάθειες  εργολαβοποίησης του  εργασιακού μας χώρου . Γνωστός άλλωστε και για την ταφόπλακα που έβαλλε στη ΔΣΣΜ με τον τιμοκατάλογο υλικών και εργασιών .

ΈΝΑΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ  ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΗ

Γνωρίζουμε πολύ καλά κ. Δ/ντα Σύμβουλε πως είστε διορισμένος από την υποτελική και υπόδουλη κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ .

Γνωρίζουμε επίσης ότι σκοπός της επισκέψεως σας στη εταιρεία δεν είναι άλλος από την εργολαβία που σας έχουν αναθέσει τα αφεντικά σας, να ξεπουλήσετε με οποιονδήποτε τρόπο και έναντι  πινακίου φακής τον ΑΔΜΗΕ .
Να  γνωρίζετε όμως και εσείς, ότι για τους σωτήρες των διεθνών τοκογλύφων (Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ) μαζί με τους συμμετέχοντες αυλοκόλακες τους που εκτελούν μνημονικές αποφάσεις  σ΄ αυτά τα παιχνίδια, σύντομα θα λογοδοτήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου