ΕΠΑΔ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ

Αθήνα 15/11/2013

 

 

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.

 

Σαράντα χρόνια μετά, από τότε που αδάμαστοι άνθρωποι, φοιτητές, εργάτες, μαθητές με τόλμη και αποφασιστικότητα, αντιστάθηκαν για δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη ζωή.

 

Σαράντα χρόνια μετά, ο νους και η καρδιά καθενός είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας.

 

Σαράντα χρόνια μετά, σε πείσμα των καιρών, τα μηνύματα ενότητας  και αγώνα συνεχίζουν να εμπνέουν, να καθοδηγούν τους εργαζόμενους και να υπενθυμίζουν πως, “ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ”.

 

Το Πολυτεχνείο ζει, σιωπηλά μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία, δεν είναι αγαθό που χαρίζεται. Κερδίζεται, με αγώνα και θυσίες, ενάντια σε κάθε επιβολή, ενάντια στην εκμετάλλευση.

 

Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ  ΑΓΩΝΑ.

 

Σαράντα χρόνια μετά, το αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης, η κρατική βία και ο αυταρχισμός, δηλώνουν και πάλι παρών, καταδυναστεύοντας τη χώρα και το λαό μας.

 

Σαράντα χρόνια μετά, νοσηροί εγκέφαλοι, βυθισμένοι στην αναξιοπιστία, αποκομμένοι απ’ την πραγματικότητα και την κοινωνία, σκορπούν τον όλεθρο, υποθηκεύουν τη χώρα, καταδικάζουν τον λαό μας στη φτώχια, την ανέχεια, την εξαθλίωση, την επαιτεία.


Σαράντα χρόνια μετά, οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου μας καλούν να πάρουμε τα ηνία, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους, να παλέψουμε μέσα απ’  τον χώρο που ζει και εργάζεται ο καθένας, ενάντια στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.


Οι θυσίες των αγωνιστών του 73’ δεν πήγαν χαμένες. Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τους αγώνες μας, ενάντια σε οτιδήποτε προσπαθούν να επιβάλουν, παρά την θέληση μας, οι σύγχρονοι κατακτητές της Τρόικα.

 

Το Πολυτεχνείο ζει, μέσα από την πάλη μας για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς μνημόνια - επιτηρητές - επιτηρούμενους και αντιλαϊκές πολιτικές.

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.


 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ

 

 

17 Νοέμβρη – Το σύνθημα


Μια τέτοια μέρα σαν και αυτή
μια γκρίζα μέρα και μουντή
μια αγκαλιά από παιδιά
φώναξαν όλα δυνατά…
Ψωμί, Παιδεία, ελευθερία.


Η αγάπη και η ειρήνη από ψηλά
δυο ταξιδιάρικα πουλιά
πέταξαν πιο κάτω χαμηλά
φώναξαν με τα παιδιά…
Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.


Ας γίνουμε κι εμείς παιδιά
μια αγκαλιά από φιλιά
με μια ψυχή, με μια φωνή
για να φωνάξουμε μαζί…
Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.


(Γωγώ Αγγελοπούλου)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου