ΕΠΑΔ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
Αθήνα 13/11/2013

ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ξενόδουλη συγκυβέρνηση των ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, αφού προηγουμένως ευτέλισε τους δημοκρατικούς θεσμούς και το συνταγματικό χάρτη της χώρας, σήμερα με πραξικοπηματικό τρόπο καταλύει και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας, στο τόπο που πριν χιλιάδες χρόνια γέννησε τη δημοκρατία.

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Άγρια χαράματα, στις 4,2ο  περίπου τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, οι δυνάμεις καταστολής του κατοχικού καθεστώτος, ακολουθώντας το δόγμα «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ», εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτήριο, έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω και καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας φίμωσαν το τελευταίο ελεύθερο μέσω μαζικής ενημέρωσης.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Το αυταρχικό πραξικόπημα της ΕΡΤ αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία της χώρας και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αρχικά με το μαύρο στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες θυσίασαν «ως ιφιγένειες» τους 2.500 εργαζόμενους, προκειμένου να καλυφθεί το πλάνο των απολύσεων στο Δημόσιο, που απαιτούσε η Τρόικα. Σήμερα με την εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η μνημονιακή συγκυβέρνηση φίμωσε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση γιατί δεν άντεχε τον πλουραλισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Η παράνομη εισβολή στην ΕΡΤ, υπό καθεστώς ωμής βίας και απόλυτης τρομοκρατίας, αποτελεί βαρύτατο ολίσθημα που τορπιλίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, καταλύει κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες και  γυρίζει τον τόπο πολλά χρόνια πίσω.

«Η πυγμή» που δείχνει η συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είναι πυγμή τρόμου. Με την τρόικα να σουλατσάρει στα υπουργεία, με τα νέα μέτρα να βρίσκονται προ των θυρών, με την κρίση να βαθαίνει, η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλλει δια του τρόμου, την πολιτική της.

Προφανώς, για τη κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα της χώρας και του δημόσιου πλούτου, περνούν μέσα από τον έλεγχο, την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης.
Η υποδούλωση της χώρας και του λάου μας, περνούν μέσα από ενέργειες και πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες, σκοτεινές και αντιδημοκρατικές περιόδους, της ελληνικής ιστορίας.

ΟΠΩΣ ΝΥΧΤΑ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ξεχνούν οι εντολοδόχοι των δανειστών ότι μία χώρα δεν μπορεί να κυβερνιέται με τα ΜΑΤ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι όσοι επένδυσαν στη  βία και τον αυταρχισμό, στο τέλος εισέπραξαν οργή, θυμό, αντίδραση. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι οι κυβερνήσεις που επέβαλλαν τις επιλογές τους με νυχτερινές αστυνομικές εφόδους, έφυγαν νύχτα υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου