ΕΠΑΔ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΠΕΣΕ..

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ

Αθήνα 18/6/2013.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι : Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως τρία χρόνια τώρα όλη η ελληνική κοινωνία ζει σε συνθήκες πρωτοφανούς βαρβαρότητας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά «στημένοι στον τοίχο», δεχόμενοι όλο και πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό τους από τα συνεχώς εφευρισκόμενα μέτρα της συγκυβέρνησης που επιτελεί στο ακέραιο το ρόλο του τοποτηρητή και χωροφύλακα που της ανέθεσε η τρόϊκα, με το ταπεινωτικό μνημόνιο και τις επανεκδόσεις του.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως όσο περνά ο καιρός και οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα γίνονταν όλο και πιο δυναμικές και ασφυκτικές για τους εμπνευστές των άθλιων μέτρων, βλέπουμε εξελικτικά εδώ και τρία χρόνια που άρχισε το καθεστώς κατοχής στη χώρα, ότι οι κινητοποιήσεις είτε φθίνουν σε όγκο, είτε εξασθενούν σε δυναμική.

Ως ένα βαθμό αυτό φαντάζει λογικό, αφού από τη μια υπάρχει ένα καλά στημένο σκηνικό από τα ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, όπου με κάθε τρόπο απαξιώνονται και συκοφαντούνται εργαζόμενοι, λοιδορούνται και ενοχοποιούνται κλάδοι εργαζομένων και δημιουργείται ένα σκηνικό διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, άρα το πρόσφορο έδαφος για να αφοπλιστεί το λαϊκό κίνημα και να παραδοθεί άνευ όρων, στα κάθε λογής μέτρα και περικοπές που καθημερινά έρχονται…!!!...

Και από την άλλη υπάρχει η αδυναμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών να πείσουν και να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα συνεχών αγωνιστικών κινητοποιήσεων αντίδρασης στα επιβαλλόμενα μέτρα.

Η αντίληψη του «δεν απεργώ γιατί έτσι κι αλλιώς τα μέτρα θα περάσουν» έχει γίνει δυστυχώς καραμέλα στα χείλη όλο και περισσότερων εργαζομένων που φτάνουν στο σημείο να σκέφτονται το ημερομίσθιο που θα χάσουν αν απεργήσουν και να αγνοούν τα πολύ περισσότερα που έχουν χάσει εδώ και τρία χρόνια…!

Και μπορεί το βάρος της επιλογής του να το φέρει ατομικά ο κάθε εργαζόμενος, όμως σ΄ αυτή την αγωνιστική απραξία και παράδοση άνευ όρων βαρύτατες είναι οι ευθύνες του γραφειοκρατικού, κομματικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού που βιώνουμε από τη μεταπολίτευση και μετά, δηλαδή εδώ και 40 περίπου χρόνια.

Τα κόμματα που λυμαίνονται την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια επεδίωξαν και δημιούργησαν νόμους κατ΄ επίφαση δημοκρατικού συνδικαλισμού, αλλά στην ουσία τους συνόδευσαν με διαδικασίες και μηχανισμούς ελέγχου του συνδικαλισμού και επιβολής «των δικών» τους προτεραιοτήτων και αναγκών .

Έτσι σιγά, σιγά χτίστηκε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που αναδείκνυε και αναδεικνύει στις ηγεσίες του, καρικατούρες, παραγοντίσκους και ανυπόληπτα στελέχη, που έρχονται για να πάρουν, χωρίς να έχουν τίποτα να δώσουν..

Παράλληλα, η ΝΟΜΙΜΗ ή ΣΙΩΠΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, καθώς και η επ΄ αμοιβή συμμετοχή των συνδικαλιστών σε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ήταν και παραμένει το αντίτιμο της συναλλαγής και ενδεχομένως των συμφωνιών και προαποφασισμένων «κάτω από το τραπέζι».

Ακόμα η πλήρη απαλλαγή των εκπροσώπων από υπηρεσιακά και εργασιακά καθήκοντα, τους μετέτρεψε σε ένα είδος «κοινοβουλευτικών εκπροσώπων», αποκομμένων και εντελώς ξένων από τα προβλήματα και τις ανάγκες στους χώρους δουλειάς.

Φτάσαμε στο σημείο να καθοδηγούμαστε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), από επαγγελματίες συνδικαλιστές - ΚΑΡΕΚΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ που μόλις χάσουν τη μια καρέκλα ψάχνουν εναγωνίως ποιά άλλη θα καπαρώσουν για να λουφάξουν, έχοντας ως παράσημο την «επιτυχή» συνδικαλιστική τους δραστηριότητα, που βασίστηκε σε μεθοδεύσεις, ίντριγκες, μηχανισμούς, ξεπούλημα των εργαζομένων..!!!

Αυτό λοιπόν τον ελεγχόμενο συνδικαλισμό είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε, που δεν μπορεί να εμπνεύσει, να οραματίσει, να αφυπνίσει συνειδήσεις και γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι ολοένα και περισσότερο γυρίζουν την πλάτη, αδιαφορούν, απέχουν..!

Αυτό βέβαια δεν μας απενοχοποιεί από τις δικές μας ευθύνες, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες εκλέγονται από εργαζόμενους, οι οποίοι ως ένα βαθμό αποδέχονται και επιβραβεύουν την πελατειακή λογική και εξάρτιση..

Ούτε μας δίνει το δικαίωμα της παραίτησης, ειδικά σήμερα που ζούμε σ΄ ένα μεταίχμιο της ιστορίας δεν μπορεί να μένουμε αμέτοχοι..! Μπορούμε αυτό το συνδικαλισμό και αυτούς τους συνδικαλιστές να τα αλλάξουμε..!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.. Μια πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (χωρίς πατρόνους, αφεντικά και προστάτες), που στήθηκε από απλούς εργαζόμενους με πολύ κόπο τους τελευταίους δυο μήνες, που χτυπήθηκε - πολεμήθηκε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα από το σύστημα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, σήμερα καταγραφεί ένα αξιόμαχο ποσοστό στην συνείδηση των εργαζομένων..

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΠΕΣΕ.. Στο χέρι μας είναι το επόμενο διάστημα να θερίσουμε καρπούς.  Άλλωστε, όλοι και όλα θα δοκιμαστούν στο πεδίο της μάχης.

Σε ότι μας αφορά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, έχουμε δώσει κατ΄ επανάληψη δείγματα γραφής. Το μόνο που απομένει είναι  να δυναμώσουμε τη φωνή μας και τη φυσική μας παρουσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΤΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, σε όλα τα πεδία, από τα μικρά καθημερινά στους χώρους δουλειάς και στις μικρές κοινωνίες που ζούμε, ως τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά.

Ακόμα και σ΄ αυτό το συνδικαλιστικό τοπίο μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση με τον ξεκάθαρο και καταγγελτικό μας λόγο, με τις θαρραλέες θέσεις, προτάσεις και δράσεις μας, αρκεί να πιστέψομε και να ενισχύσομε τη δύναμη και την φωνή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, εκεί που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και κοιταζόμαστε κάθε μέρα στα μάτια…!.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι : Κλείνοντας η αυλαία των εκλογών, είναι χρέος να ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανούμε αντάξιοί των αυξημένων προσδοκιών.

Να ευχαριστούμε τα στελέχη του συνδυασμού μας για τη συλλογική προσπάθεια, το πνεύμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας που επέδειξαν κατά την προεκλογική και εκλογική διαδικασία, καθώς επίσης όλους τους συναδέλφους που άντεξαν στις .. ΠΙΕΣΕΙΣ ..  και στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα.

Να ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που διαφύλαξαν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών, όλους τους συναδέλφους για την συμμέτοχη τους, ακόμα και κείνους που δεν θέλησαν να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.. Κυρίαρχος στόχος να κερδίσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι : Η βάρβαρη επίθεση, κεφαλαίου, συγκυβέρνησης, Ε.Ε, που σταυρώνει καθημερινά τους ανθρώπους του μόχθου, δεν είναι μοιραία.

Η εργατική τάξη  δεν πρέπει να περιμένει «μεσσίες» για τη σωτηρία της, ούτε απ’ αυτούς που της υπόσχονται πως θα κάνουν τους εκμεταλλευτές της, ευεργέτες της.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την πίστη στην ανεξάντλητη, ακαταμάχητη δύναμή τους, με τους δικούς τους ταξικούς αγώνες για την κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών αφεντάδων, θα στρώσουν το δρόμο στη δική τους, «Ανάσταση».

Η προσωρινή Γραμματεία της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου