ΕΠΑΔ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ


Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
Αθήνα : 22/2/2014
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Διαβάσαμε προ ημερών (παραμονές απεργιακού αγώνα), το κοινό ενημερωτικό σημείωμα των Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ (Καραλευθέρη - Φωτόπουλου), μέσω του οποίου μας πληροφορούν ότι ζήτησαν από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο κ. Αρθούρο Ζερβό διεξοδική ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Διαβάσαμε επίσης, ότι το αίτημα τους έγινε αποδεκτό από τον Δ/ντα Σύμβουλο και επ’ αυτού πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση στο Δ.Σ της ΔΕΗ που έγινε στις 14/01/2014.
 
Επί του συγκεκριμένου θέματος και χωρίς να υπάρχει πρόθεση να υποτιμηθεί η προσπάθεια που ενδεχομένως καταβάλλουν οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
 
Κυρίαρχο ζητούμενο στη σημερινή ισοπεδωτική συγκύρια (για τους εργαζόμενους, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και τον Όμιλο ΔΕΗ), δεν είναι απλά και μόνο η ενημέρωση, δια στόματος Δ/ντος Συμβούλου, των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ.
 
Την ώρα που (με γνώμονα τα ακόρεστα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών και όχι με βάση τις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών), καθορίζεται το ενεργειακό μέλλον της χώρας και οδεύουν προς εκποίηση σημαντικά κομμάτια και στρατηγικής σημασίας υποδομές του Ομίλου ΔΕΗ, τόσο ο κ. Ζερβός, όσο και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ, οφείλουν να έχουν σαφή και ξεκάθαρη θέση, έναντι των κυβερνητικών προθέσεων και επιλογών.
 
Υπενθυμίζουμε, ότι αναμφισβήτητο χρέος του Δ/ντος Συμβούλου, της Διοίκησης και των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ, είναι, αφενός να υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον, αφετέρου να διασφαλίζουν και να εγγυώνται την προοπτική, το έργο και την κοινωνική αποστολή του Ομίλου ΔΕΗ.
 
Κατά συνέπεια, ο κ. Ζερβός και όσοι σήμερα συμβάλλουν στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων δεν είναι άμοιροι ευθηνών. Απεναντίας, επωμίζονται βαρύτατες ευθύνες, εφόσον συναινούν και ταυτίζονται με το «εθνικό και κοινωνικό έγκλημα» που συνεπάγεται η ιδιωτικοποίηση του δικτύου Μεταφοράς και των δημόσιων ενεργειακών υποδομών της χώρας, που στήθηκαν με το υστέρημα και τις θυσίες δεκαετιών του ελληνικού λαού.
 
Ευθύνες που δεν αλλοιώνονται ή εξωραΐζονται με τακτικισμούς, υπεκφυγές και το μανδύα της διακριτικής αποστασιοποίησης. Που ακούστηκε ο Δ/νων Σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ την ώρα που ακρωτηριάζεται η Επιχείρηση να μην αναλαμβάνουν καμία απολύτως ευθύνη, και «ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι» να παραπέμπουν ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά το ξεπούλημα του Εθνικού Δικτύου Μεταφοράς, το οποίο  αποτελεί αναπόσπαστο περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου ΔΕΗ, στις καλένδες και τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
 
Δεν χωρούν δικαιολογίες .. Ο κ. Ζερβός και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ οφείλουν εδώ και τώρα να πάρουν θέση. Οφείλουν να φέρουν άμεσα το θέμα στο ΔΣ της ΔΕΗ, να εκφέρουν γνώμη και άποψη, να αποφανθούν και να αναλάβουν στο ακέραιο το βάρος της επιλογής και το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, για το καταφανές «ενεργειακό έγκλημα» που συντελείται σε βάρος της χώρας, του δημοσίου συμφέροντος, των εργαζομένων και των Ελλήνων πολιτών.
 
Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ότι ο κ. Ζερβός, έστω και άτυπα, έχει δώσει στίγμα προθέσεων. Είναι πρόσφατη η συνάντηση με κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, στην οποία δήλωνε κυνικά ότι «σε αντίθεση με τις όποιες προσωπικές του απόψεις, είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει απαρέγκλιτα και κατά γράμμα τις κυβερνητικές αποφάσεις και επιλογές».
 
Κατόπιν αυτών, ζητάμε από τους αιρετούς Εκπρόσωπους των Εργαζομένων να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Να ζητήσουν άμεσα την σύγκλιση του ΔΣ της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφανθεί το ΔΣ της ΔΕΗ, αλλά και το κάθε μέλος ξεχωριστά, αν θα δώσει ή όχι «λευκή επιταγή» στη συγκυβέρνηση για την παράδοση των στρατηγικής σημασίας δημόσιων ενεργειακών υποδομών, στα συμφέροντα του παρασιτισμού και της κερδοσκοπίας.
 
Είναι η ώρα της αλήθειας. Κανείς δεν νομιμοποιείται να είναι «με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» .. Η Διοίκηση και τα αξιότιμα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την ασάφεια, την αοριστία και τα «ναι μεν αλλά».

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ
ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ
ΠΟΥ  «Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ».
 
Υστερόγραφο : Υπενθυμίσουμε ότι οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ εκλεχτήκαν από εργαζόμενους για να εκπροσωπούν τη συντεταγμένη βούληση και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και σε καμία περίπτωση, θέσεις και στρατηγικές, που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αφήνουν στο απυρόβλητο και διευκολύνουν τους σχεδιασμούς της Διοίκησης και του Δ/ντος Συμβούλου.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου