ΕΠΑΔ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνάδελφε και συναγωνιστη : Μια ομάδα ασυμβίβαστων αγωνιστών, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στους δρόμους, ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, εκτιμώντας την σημερινή πολιτικοοικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της εργατικής τάξης, με αυτοκριτική διάθεση και με στάση ευθύνης στις μέχρι σήμερα επιλογές μας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να κάνουμε ρήξη με το παρελθόν.

Με γνώμονα τη βάρβαρη επίθεση του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και το πολιτικοσυνδικαλιστικό αδιέξοδο που υπάρχει, αναλαμβάνουμε ευθύνη να ιδρύσουμε μια νέα ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη, (ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ), με σημείο αναφοράς τους εργαζόμενους και τις ανάγκες της κοινωνίας.

ΤΟΛΜΑΜΕ.. Αφήνουμε πίσω τα απομεινάρια του συμβιβασμένου κομματικού συνδικαλισμού,  που φέρει ακέραια την ευθύνη για ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΤΤΑ των δυνάμεων της εργασίας.

ΤΟΛΜΑΜΕ.. Αφήνουμε πίσω τους μεσάζοντες του συνδικαλιστικού κατεστημένου, που για χρόνια τώρα, ξεπουλούν  στο όνομα της κυβερνητικής ευνοιοκρατίας και της ιδιοτελείας, τα ιερά και όσια της εργατικής τάξης.

ΤΟΛΜΑΜΕ.. Αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα σήψης και παρακμής, που θάμπωσαν την εικόνα του συνδικαλισμού και ευθύνονται για την ηθική και κοινωνική κατάρρευσης των συνδικάτων.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΑΜΕ,  ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΙ. Το ταξίδι για το χαμένο όραμα, για τις χαμένες αξίες, για τα χαμένα ιδανικά της εργατικής τάξης. Το ταξίδι για την χαμένη Ιθάκη των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΟ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ.

Συνάδελφε και συναγωνιστη : Τα μνημόνια τα έφεραν για να μείνουν και όχι για να λύσουν προβλήματα.. Έχουμε  ταξικό χρέος ως εργαζόμενοι και ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου να επαναπροσδιορίσουμε την θέση μας.

Έχουμε ταξικό χρέος να αγωνιστούμε για να διώξουμε τα μνημόνια, να διώξουμε τους επικυρίαρχους του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού,  που θερίζουν τις ζωές μας.

Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι, που ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ, (με αντικειμενικότητα και όχι υποκειμενικότητα), μπορούν να αποτρέψουν αυτή την βάρβαρη επέλαση του κεφαλαίου.  Οι μόνοι, που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις  για μια κοινωνία πιο δίκαιη, μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, για εμάς και τα παιδία μας.

Συνάδελφε και συναγωνιστη : Η υπέρβαση και η ανατροπή δεν γίνεται με συμβιβασμούς και ευχολόγια.. Εμείς σπάμε τα δεσμά με το παρασιτικό πολιτικοσυνδικαλιστικό κατεστημένο και κάνουμε την υπέρβαση.. Εσύ, τι θα κάνεις ;

Τιμή μας να είσαι και συ, συνεπιβάτης, σε αυτό το ταξίδι.



Συναδελφικά,
η προσωρινή Γραμματεία της




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου