ΕΠΑΔ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 29/4/2013
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες : Βρισκόμαστε στην αρχή του 2013. Η φτώχεια, που μετά από δεκαετίες ανάπτυξης υποτίθεται ότι δεν θα απειλούσε τον ανεπτυγμένο κόσμο, έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της και στο τόπο μας.

Στρατιές ανέργων, συνταξιούχων ανήμπορων να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες για επιβίωση, εργαζόμενων που είναι στα όρια της εξαθλίωσης, είναι εδώ και μας θυμίζουν το πραγματικό πρόσωπο των κρίσεων. Το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ - ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ.

Στο έδαφος της εξαθλίωσης και της φτώχειας, που σήμερα το σύστημα μας επιβάλλει, η οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων είναι  απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεδίπλωμα της δικής μας, ταξικής αντεπίθεσης.
Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είμαστε. Απλοί συνάδελφοι, μαχητές στην πρώτη γραμμή της δουλειάς και του αγώνα, απογοητευμένοι από όσα συμβαίνουν γύρω μας, θυμωμένοι και οργισμένοι από τις πρακτικές και συμπεριφορές των "εκπροσώπων" μας, συναντηθήκαμε και καταλήξαμε ότι έχουμε υποχρέωση να ξαναδώσουμε την ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους. Καταλήξαμε  ότι ο συνδικαλισμός μπορεί και πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο του.
Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε την υπέρβαση. Να κάνουμε την ρήξη με τις κατεστημένες λογικές, την συναλλαγή, τον συγκεντρωτισμό και την μονοκρατορία των μηχανισμών που υποκατέστησαν κάθε έννοια συλλογικότητας και διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων.

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.
Το δρόμο της ταξικής συνέπειας, για ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΟ - ΤΑΞΙΚΟ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. Ένα συνδικάτο που θα αγκαλιάσει τους εργαζόμενους. Ένα συνδικάτο που θα βρεθεί διπλά στα μικρά και μεγάλα προβλήματα τους. Ένα συνδικάτο όπως πραγματικά αξίζει στους εργαζόμενους και την εργατική τάξη. 
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες : Βιώνουμε όλοι μας ένα πρωτοφανές σκηνικό άδικων και σκληρών μέτρων. Μέτρα που παίρνονται στο όνομα του Ελληνικού λαού, από μία κυβέρνηση μόνο στα χαρτιά η οποία στην ουσία " υποκαταστάθηκε " από την Τρόικα.
Οι επαναλαμβανόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση κάθε ίχνους εργατικού δικαίου, ο φορολογικός στραγγαλισμός όλων μας με τα χαράτσια και τους συντελεστές, οι μειώσεις όλων των κοινωνικών δαπανών για υγεία - παιδεία - φάρμακα - κοινωνική προστασία, η ανεργία, οδηγούν στην πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
 Έγινε πλέον ολοφάνερο ότι η συνεχής συρρίκνωση των εισοδημάτων περιορίζει την κατανάλωση, βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και τα λουκέτα των επιχειρήσεων. Πρόκειται για καταστροφική ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, που δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Αντίθετα, στη χώρα που όλη η ανθρωπότητα υποκλίθηκε για την προσφορά της και τις θυσίες της κατά του ναζισμού, σήμερα εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής παρουσιάζονται ακραία φαινόμενα ρατσισμού και νεοναζισμού.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ βαλλόμαστε καθημερινά από το σύστημα μέσω των φερέφωνων τους, στα ΜΜΕ. Για ότι στραβό συμβαίνει φταίνε οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τον Δημόσιο Τομέα.
Επιχειρείται καθημερινά μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού η διάσπαση των δυνάμεων της κοινωνίας, η διάσπαση της εργατικής τάξης, ώστε πιο εύκολα να ολοκληρώσουν την απίστευτη λεηλασία που έχουν αποφασίσει.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Δημιουργώντας ενωμένοι ένα νέο ΥΓΙΕΣ, ΔΥΝΑΤΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ σε προτάσεις, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, συνδικαλιστικό κίνημα.
§  Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, που με καθαρό λόγο, θέσεις, απόψεις, θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
§  Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, που θα ενεργοποιήσει όλους τους εργαζομένους μέσα από συνθήκες σύνθεσης απόψεων και ενότητας στη δράση.
§  Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,  που θα αντικαταστήσει τους εθιμοτυπικού χαρακτήρα αγώνες με νέα στρατηγική, που οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν.
§  Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,  που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα κάτω, δηλαδή από τους εργαζόμενους, τη βάση.

Ένα τέτοιο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,  επιχειρούμε (μέσα από την ίδρυση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), να δημιουργήσουμε στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. Για να επιλυθούν επιτέλους χρόνιες παθογένειες, που διαρκώς καυτηριάζουμε, μα δεν τολμούμε να  πολεμήσουμε.
Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στο χώρο μας, που θα απαλλάξει την ΔΕΗ από τα δεσμά του ανταγωνισμού των αγορών και των συμφερόντων, θα επιβάλλει (με την απόλυτη έννοια του όρου), το δημόσιο ρόλο και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ, με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και των συνθηκών εργασίας των χιλιάδων συναδέλφων μας.
Η προσωρινή γραμματεία της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου