ΕΠΑΔ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.


Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
Αθήνα 5/11/2013
 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
 
Η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) και την συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) εντείνεται και κλιμακώνεται οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό.
 
Ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις στον καιάδα, ληστρική φοροεπιδρομή, πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν, ασθενείς χωρίς φάρμακα, παιδιά που πεινούν, το κοινωνικό κράτος σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση.
 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει και  νέο μνημόνιο, βάζοντας ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, με νέα αιμοσταγή μέτρα.
 
Νέα επώδυνα μέτρα έρχονται να προστεθούν την ώρα που τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα βιώνουν στο σύνολό τους τις οδυνηρές συνέπειες της νεοφιλελεύθερης μνημονικής πολιτικής. Νέα εισοδηματική αφαίμαξη και φορομπηξία έρχεται να συρρικνώσει το ισχνό λαϊκό εισόδημα.
 
Οι εργασιακές σχέσεις, που έχουν ήδη ελαστικοποιηθεί, μπαίνουν για μια ακόμη φορά στη κλίνη του Προκρούστη. Το ασφαλιστικό επανέρχεται για να λεηλατηθεί το εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις, να επιμηκυνθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να αυξηθούν για τους εργαζόμενους οι ήδη ψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
 
Οι ιδιωτικοποιήσεις προωθούνται, με την ΔΕΗ - ΟΣΕ - ΕΥΔΑΠ - ΛΙΜΑΝΙΑ - ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, να αποτελούν τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις απαξίωσης και ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
 
Την περίοδο που εξαιτίας της κρίσης το Δημόσιο έπρεπε να ενισχυθεί για να διασφαλίζει αναβαθμισμένα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι πολιτικές που προκρίνονται κινούνται στις γνωστές αποτυχημένες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού για ιδιωτικοποιήσεις και  περιορισμό του Δημόσιου Τομέα.
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Τα μέτρα που αναμφισβήτητα έρχονται συμπυκνώνουν για μια ακόμη φορά τον ταξικό χαρακτήρα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπου οι πολλοί υπερφορολογούνται και πλήττονται, σε  όφελος των λίγων και ισχυρών.
 
Η  προπαγανδιστική εκστρατεία και η παραπλανητική ρητορεία της συγκυβέρνησης περί «ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και διαθρωτικών μέτρων» δεν μπορεί να ανακόψει την λαϊκή δυσαρέσκεια, ούτε να κρύψει την πρωτοφανή κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση  που καθημερινά διογκώνεται.
 
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Τώρα πια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι κάθε ημέρα παραμονής του μνημονιακού καθεστώτος στη χώρα, μας οδηγεί στην ολοκληρωτική ισοπέδωση, μας καταδικάζει στη φτώχεια, φυλακίζει το μέλλον της νέας γενιάς.
 
Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική που βομβαρδίζει και ακρωτηριάζει τις ζωές μας, ο μόνος δρόμος είναι οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων.
 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Ξεπερνώντας τα ψευδοδιλλήματα και τους εκβιασμούς του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, ξεπερνώντας τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις - αντιρρήσεις που υπάρχουν απέναντι στη πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα ανακόψει - ανατρέψει το αντικοινωνικό μέτωπο συγκυβέρνησης  - ΕΕ - ΔΝΤ.
 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας, να πούμε το μεγάλο όχι στα σχέδιά τους, να βάλουμε τέλος στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.
 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Δίνουμε ραντεβού με την Κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί στα πεζοδρόμια, εκεί που χτίζεται η ενότητα, εκεί που σφυρηλατείται η συλλογική συνείδηση των εργαζομένων της χώρας.
 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ  2013.
 
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την υπεράσπιση και επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων, για διαγραφή του χρέους, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα, για μια άλλη πορεία χωρίς επικυρίαρχους, μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.
 
ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου