ΕΠΑΔ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.


Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ


Αθήνα 5/11/2013
 
ΔΩΡΑΚΙ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.
ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ - ΦΟΡΟΙ - ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΡΑΕ, έρμαιο των συμφερόντων και της διαπλοκής, παραχωρεί «γη και ύδωρ» στον κρατικοδίαιτο Όμιλο Μυτιληναίου.

ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι τα συμφέροντα επιβάλλουν την πολιτική τους. Ωστόσο σήμερα, την εποχή του «εθνοσωτήριου» μνημονίου τα πράγματα «υπεραπλουστευτήκαν».

Τα διαπλεκόμενα υπαγορεύουν, η συγκυβέρνηση και οι  ανεξάρτητοι μηχανισμοί της πριμοδοτούν, οι εκλεκτοί κερδίζουν και οι πολλοί καλούνται να πληρώσουν την ρεμούλα. Όσο για την διαφάνεια, την συναντάμε μόνο στις διακηρύξεις και τον προσχηματικό πολιτικό λόγο.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ : Σε δωράκι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» μεταφράζεται η απόφαση της πλειοψηφίας της Μόνιμης Επιτροπής Διαιτησίας της ΡΑΕ, η οποία επιβάλλει στην ΔΕΗ να ηλεκτροδοτεί την ανταγωνίστρια της εταιρία, με τιμή  κάτω του κόστους, (40,7 ευρώ/MWh).

Με απλά λόγια, επιβάλλουν στην Δημόσια ΔΕΗ να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην εταιρία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στη μισή περίπου τιμή από το «ανταγωνιστικό κόστος» των 72,71 ευρώ/MWh, που η ίδια η ΡΑΕ έχει προσδιορίσει στα όρια της υψηλής τάσης.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Η συγκυβέρνηση και οι διοριζόμενες δήθεν «ανεξάρτητες αρχές» έχασαν και τα τελευταία σημάδια αξιοπιστίας. Στην προσπάθεια να εξυπηρετήσουν την εγχώρια ενεργειακή διαπλοκή ξεπέρασαν κάθε όριο. Λειτουργούν απροκάλυπτα ως φερέφωνο επιχειρηματιών και ιδιοτελών συμφερόντων.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Η απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας είναι σκάνδαλο ολκής που υπαγορεύτηκε για να προκαλέσει ζημιά στην Επιχείρηση, καθώς έχει αναδρομική ισχύ (Ιούλιος του 2010) και έρχεται  να διαγράψει το χρέος των 131 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η εταιρία «Αλουμίνιον της Ελλάδος», προς τη ΔΕΗ.

Η σκανδαλώδη τιμολογιακή μεταχείριση της εταιρίας «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της ΕΛΛΑΔΟΣ» είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων που παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια δικαίου.

ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.

ü Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευθούν όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν σε βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης, αλλά και των εκατομμυρίων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις καταναλωτικές ανάγκες  ; 

ü Πως μεταφράζετε η απροσχημάτιστη στοίχιση της «ανεξάρτητης» ΡΑΕ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα ;

ü Εν τέλει, ποιο χαρακτηρισμό μπορεί να δώσει κανείς σε μια τέτοια καταχρηστική απόφαση που θέτει σε ομηρία την Δημόσια Επιχείρηση ;

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ. Τα συμφέροντα κυβερνούν τον τόπο και υποθηκεύουν το μέλλον μας καθημερινά, ολοένα και περισσότερο.

ü Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Ανάπτυξης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να ακυρώσουν ΑΜΕΣΑ αυτή την απαράδεκτη χαριστική απόφαση, που υπονομεύει τα συμφέροντα του Έλληνα καταναλωτή.

ü Καλούμε τα Κόμματα του Κοινοβουλίου, να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση για το έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος του δημόσιου αγαθού.

ü Ζητάμε από την Ομοσπονδία και όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μέλη να αφυπνιστούν και να συντονίσουν την δράση τους, ώστε από κοινού να αποτρέψουμε την ομηρία της Επιχείρησης και του καταναλωτικού κοινού απ’ τις ορέξεις των κρατικοδίαιτων κερδοσκόπων.

Σε αυτή τη πρόκληση, το συνδικαλιστικό κίνημα επιβάλλεται άμεσα να επιδείξει τα αντανακλαστικά του, να δώσει την ανάλογη απάντηση. Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανένα να θυσιάσει το δημόσιο συμφέρον, να θυσιάσει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.

 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου